Hogyan legyél kiemelkedő HR BP? | LABA üzleti iskola
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
LABA Tartalomgyár

Keresés

content

Hogyan legyél kiemelkedő HR BP?

Horváth Andreával, a McDonald’s HR vezetőjével leromboljuk a HR Business Partner szakmát övező sztereotípiákat. Mi szükséges ahhoz, hogy eredményes HR BP legyen valaki?

cover-hrmc-607ee09403ce1341938889-min-64a7e5202ad01125608868.jpg

Lejárt az az idő, amikor a HR-es csak a „személyi ügyek” intézésével foglalkozott, míg a cég pénzügyeihez csak a vezetőség értett. Bár Magyarországon még mindig újdonságnak számít ez a szakma, egy sikeres HR Business Partner hatással van a vállalat céljainak az elérésére, a vezetőkkel szorosan együttműködve pedig részt vesz a stratégia megalkotásában, illetve ért az üzlet nyelvén.

Andreával közösen összegyűjtöttük 5 olyan lépést, amelyet ha most elkezdesz, garantáltan versenyelőnyre teszel szert és kiemelkedő HR BP leszel.

#1. Álmodból felkeltve is tudnod kell, hogy melyek a vállalat éves célkitűzései! A pozíció nevében is benne van: üzleti partner. A feladatod, hogy az üzleti célok elérését támogasd. Ennek pedig alapja azok beható ismerete.

#2. Mindig legyen a tarsolyodban legalább 1-2 aktuális nemzetközi HR-trend! Előbb vagy utóbb minden új trend begyűrűzik a te szervezetedbe is. Ha igazán ki akarsz tűnni a tömegből, járj egy lépéssel mindig a többiek előtt és legyél te az, aki behozza az inspirációt a szervezetbe.

#3. Tudatosan fordíts időt a jó kapcsolatok kiépítésére a kulcsfontosságú vezetőkkel! A magas szintű vezetők 85%-a szerint a siker egyik kulcsa a networking. Bizalmas területen mozogsz és bizalmas információkkal dolgozol, a profi támogatás része pedig a megfelelő szakmai kapcsolatok kialakítása.

#4. Az időd legalább 50%-ában a jövővel foglalkozz! Mire egy feladat a jelen kihívásává válik, neked már felkészülten kell várnod. Ezt egy módon tudod megtenni, ha tervezel. 

#5. Minden esetben adat alapján dönts! Nincs olyan HR-kérdés, amiben ne lehetne adat alapján meghozni egy döntést. Elképzelhető, hogy jelenleg ezek az adatok még nem állnak a rendelkezésedre, de dolgozz ezen tudatosan és a döntéseidet támogasd meg valódi, tényekkel alátámasztott érvekkel!

Szeretne egy összefoglalót kapni a cikkekről?

Hetente egy levél a legjobb anyagokkal. Iratkozz fel, hogy ne maradj le semmiről.
Köszönjük az előfizetést!