A szakmai angol nem csak a szókincsről szól | Laba üzleti iskola
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
LABA Tartalomgyár

Keresés

A szakmai angol nem csak a szókincsről szól

Vocabulaba néven egy új, szakmai angolt tanító projekt indul a Labánál. A HR-szakembereknek szóló kurusunk oktatója, Kiss Orsolya elmondja, miben különbözik a kurzusa egy általános, vagy éppen egy üzletiangol-tanfolyamtól.

group-482286-1-65c61fe8cefeb218225252.png

A szakmai angol nem csak a szókincsről szól

00:00

Orsolyának a kurzusával kapcsolatban a következő kérdéseket tettük fel:

[0:55] Miért nem jó az, ha valaki HR-esként egy „mezei” B2 tanfolyamra iratkozik be egy HR-angoltanfolyam helyett? Ott nem tudná ugyanúgy felszedni azt a tudást, amivel sikeresen tudna interjúztatni, levelezni, külföldi kollégákkal kommunikálni?

[04:06] Mi a helyzet az üzletiangol-tanfolyamokkal, ezek sem felelnek meg egy HR-esnek?

[07:04] B1-es szintű angoltudással várják a jelentkezőket a kurzusra, de mi a helyzet a HR-tudással? Ezen a téren mekkora tapasztalatra van szükség?

[09:50] Milyen anyagokat használnak a kurzus oktatói? Ezek saját fejlesztésűek, vagy vannak olyanok (például tankönyvek), amikkel egy leendő résztvevő már korábban is találkozhatott?

[12:11] Sokan vannak, akiknél nem a nyelvtudás hiánya, sokkal inkább a gátlások azok, amik miatt nem mernek angolul megszólalni például egy online meetingen. Nekik hogyan tud segíteni ez a kurzus?

[13:41] Két másik szakember, Lukács-Kárpáti Dia HR-vezető és Erb Eszter toborzási szakértő is oktat a kurzuson. Nekik pontosan mi a szerepük?

[15:32] Az angolul tanulók sokszor mondják azt, hogy „engem a nyelvtan nem érdekel, én csak beszélni akarok.” Tényleg lehetséges komoly nyelvtantanulás nélkül előrébb lépni? Ezen a kurzuson mekkora szerepet kap a nyelvtan?

[20:51] Sokszor a kulturális különbségek ismerete legalább annyira fontos a külföldi kollégákkal való kommunikáció során, mint a nyelvismeret. Erről lesz szó a kurzus során?

[25:38] Fontos ma a munkaerőpiacon, hogy valaki akkreditált nyelvvizsgával rendelkezzen, vagy ez csak egy régi beidegződés?

Ha tetszett az adás, iratkozz fel az „Okosnak lenni jó" Podcastre:

Google podcast, Apple Podcasts, Spotify.