Startol a Laba Global: nemzetközi kurzusok a Google, a Nike és az IBM szakértőitől | Laba üzleti iskola
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
LABA Tartalomgyár

Keresés

content

Startol a Laba Global: nemzetközi kurzusok a Google, a Nike és az IBM szakértőitől

Angol nyelvű tanfolyamok azok számára, akik egy lépéssel előbb szeretnének járni

cover-63e387e11a75e213889349-63ecb1ff9b7f7977301692.png

A Laba-csoport 2015. óta hozzávetőleg 400 kurzust indított el vállalatok és tanulni vágyók számára, junior szinttől egészen a felsővezetésig. 2022-ig a cégcsoport kurzusait több mint 90 000 diák végezte el, ezzel a Laba bekerült a kelet-európai online oktatás élvonalába. 

Az elmúlt 7 évben a Laba-csoport az alábbi projekteket indította útjukra:

  • Laba – nemzetközi üzleti iskola
  • SKVOT – online iskola kreatívoknak
  • robot_dreams – IT-iskola, a gépi tanulástól a data science területéig ívelő témákkal
  • ELVTR – egyesült államokbeli online iskola a Google, a Netflix és a Mastercard szakértőivel

2023 februárjában a vállalat új projektet indított el: ez a Laba Global, amely közép- és felsővezetői szintű szakembereknek kínál angol nyelvű, nemzetközi kurzusokat.

A Laba Global projekt 

A Laba üzleti iskola jelenleg 6 piacon van jelen: Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Magyarországon, Törökországban és az Egyesült Királyságban. Az egyes országokban a helyi piacokon szerzett tapasztalattal rendelkező oktatók az adott ország nyelvén tartják az órákat. 

Az egyes piacok szakértői azonban gyakran igen kevés rálátással rendelkeznek arra, hogy mi a helyzet az adott területen külföldön. Így az alkalmazottak és vállalkozók elesnek attól a lehetőségtől, hogy a tapasztalataikat más országokéival vethessék össze, és globálisan bevált gyakorlatokat sajátíthassanak el. Ez pedig nemcsak az egyén szintjén akadályozza meg a hatékony fejlődést, hanem a vállalat szintjén is. 

Ez adta a Laba-csoportnak az ötletet ahhoz, hogy angol nyelvű kurzusokat indítson, ahol a résztvevők nemzetközi élvonalbeli cégek szakértőitől tanulhatnak. 

Az ötlet a Laba Global projektben öltött végleges formát, amely közép- és felsővezetőknek kínál kurzusokat. 

Így tanítunk a Laba Globalnál: 

– nemzetközi vállalatok kiemelkedő vezetőinek tapasztalatát kínáljuk

– a legjobb tanulók személyes LinkedIn-ajánlást kapnak az oktatóktól

– lehetőség nemzetközi hálózatépítésre 

– „mastermind” típusú órák 

– személyes kommunikáció az oktatóval

A legtöbb kurzus élő, online webinárium formájában zajlik: az előadásokat a résztvevők élőben követhetik, és kérdezhetnek is az oktatótól. A kurzusok élő kérdezz-felelek alkalmakat és esettanulmányokat is magukban foglalnak, pont úgy, mint egy MBA-képzés. Az oktatók bizonyos előadásokat, vagy az előadások bizonyos részleteit felveszik, és ezeket korlátlan ideig elérhetővé teszik a tanulóknak. 

Az egyes kurzusokon az oktató mellett kurzusproducerek és tanulásmódszertan-szakértők is dolgoznak. A feladatuk, hogy a kurzust a lehető leghasznosabbá tegyék: előkészítik a gyakorlati feladatokat, és az előadóval közösen kiválasztják a kurzuson feldolgozandó eseteket. Az előbbieken kívül a tanulókat egy személyes menedzser is támogatja a kurzus során.

A Laba Global mottója: „Egy lépéssel előrébb”

Sokunk hajlamos a komfortzónájában maradni, ahol nincsenek leküzdésre váró kihívások és akadályok. Ha nincs olyan külső körülmény, ami a „buborékunk” elhagyására kényszerítene, hosszú időre benne ragadhatunk. Épp ez az, amiért sok esetben csak akkor gondolunk a továbbképzésre, amikor már szorít a jelenlegi helyzetünk: előrébb szeretnénk lépni a karrierünkben, vagy munkahelyet szeretnénk váltani.

A jobb munkahely vagy pozíció pedig mindig versennyel jár. A szakmai előrelépéshez ki kell tűnnünk, és több tudással kell rendelkeznünk a kollégáinkhoz képest. Ez azt jelenti, hogy „Egy lépéssel előrébb” kell lennünk. 

A Laba Global jövendőbeli diákjai azok, akik ki mernek lépni a komfortzónájukból. Már azzal is óriási lépést tesznek a „buborék” elhagyásához vezető úton, hogy hajlandóak angolul tanulni. Ők azok, akik tesznek önmaguk fejlesztésért, akiket érdekelnek a globális, nemzetközi tapasztalatok, akik versenyképesek szeretnének maradni, és az újonnan megszerzett tudásukat a karrierjükben és a helyi piacokon szeretnék kamatoztatni. 

A Laba Global-kurzusokban rejlő szupererő

A Laba Global fő konkurenciái az adott országok piacain elérhető MBA, vagyis Master of Business Administration programok, ugyanis ezek azok, amelyekre a menedzserek legtöbbször a készségeik fejlesztése érdekében jelentkeznek. Ezek főként általános menedzsmenttel foglalkozó képzések, amelyek a vállalat folyamatainak és az üzletfejlesztés stratégiai víziójának megértésére fókuszálnak.

A Laba Global-kurzusok előnye, hogy jóval rövidebbek az MBA-képzéseknél (általában két hónapig tartanak), és hogy a vezetők igényeire szabott, specifikus témákra fókuszálnak. 

A CPD-akkreditáció

A Laba üzleti iskola a következő nemzetközi szakmai szervezetek akkreditációjával rendelkezik: HR Certification Institute (HRCI), Project Management Institute (PMI) és International Institute of Business Analysis (IIBA).

A Laba Global számára a CPD Certification Service nevű, 1998 óta működő online iskolákat tanúsító szervezettől kapunk tanúsítványt – többek között a Harvard és a Yale is ilyen akkreditációval rendelkezik. A tanúsítvány biztosítja, hogy a kurzusok ellenőrzöttek, magas színvonalúak és megfelelnek az intézmény követelményeinek. 

Elérhető kurzusok, célcsoport és árak

A Laba Global-tanfolyamok közül például már elérhető: Women in Leadership az IBM előadójával; Product Management a Microsoft és a GE HealthCare szakértőjével; vagy az Executive Leadership Program a Google Program Adviserével. Rövid távú terveink között szerepel ezen kívül egy marketing- és egy pénzügyi igazgatóknak szóló tanfolyam is. Összességében havonta 5 kurzust tervezünk elindítani.

Prioritásaink között főleg nemzetközileg releváns témák szerepelnek, amelyek nem egy adott ország piacára vagy sajátosságaira fókuszálnak. Nem tervezünk például jogi vagy brand management kurzusokat indítani, hiszen ezek minden ország esetében egyediek.

A Laba Global kurzusai középhaladó angol nyelvtudással rendelkezők számára ideálisak, a mastermind típusú órákon való részvételhez pedig haladó nyelvtudásra van szükség. Nem szükséges azonban felsőfokú nyelvtudással rendelkezni a kurzusokon való sikeres részvételhez – az angol a legtöbb Laba Global-tanuló második nyelve, diákjaink többsége nem anyanyelvi beszélő. 

A kurzusok átlagos díja 600 és 800 amerikai dollár között mozog. Ahogy a többi kurzus esetén is, a Laba Global-tanfolyamoknál is biztosítunk részletfizetést és kedvezményeket visszatérő ügyfeleink számára. 

A Laba Global-kurzusok már elérhetőek az egyes helyi Laba-weboldalakon, köztük a magyarországin is. Keressétek őket kurzuslistánkon! Csapatunk jelenleg is dolgozik egy külön felület elindításán, ahol a jövőben szűrők segítségével találhatod meg az igényeidnek megfelelő, és a számodra releváns országból származó oktatóval rendelkező kurzust.

Szeretne egy összefoglalót kapni a cikkekről?

Hetente egy levél a legjobb anyagokkal. Iratkozz fel, hogy ne maradj le semmiről.
Köszönjük az előfizetést!