Egy új projekt azért, hogy ne fagyj le a nemzetközi meetingeken: tanulj üzleti angolt a Vocabulabánál! | Laba üzleti iskola
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
LABA Tartalomgyár

Keresés

content

Egy új projekt azért, hogy ne fagyj le a nemzetközi meetingeken: tanulj üzleti angolt a Vocabulabánál!

Ha magabiztosan dolgoznál egy nemzetközi cégnél, nem elég, ha betéve tudod az igeidőket, speciális szókincs és némi rutin is kelleni fog. Ebben segítünk.

cover-1-65966e4468b56922595854.jpg

A nagyobb hazai cégek ezer szálon kötődnek más európai országok piacához, így egyre többeknek kell a munkahelyen idegen nyelven, jellemzően angolul kommunikálnia. Azonban akinek van ebben gyakorlata , az tudja, hogy ehhez nem elég, ha szépen tudjuk az igeidőket és van egy nyelvvizsgánk. Szakterületenként más-más szakkifejezésekre van ugyanis szükségünk, ha pontosan és érthetően beszélnénk mondjuk a teljesítményértékelésről, a fluktuációs tényezőkről vagy éppen a béren kívüli juttatásokról. 

A Laba mint Európa egyik jelentős és a magyar piacon is egyre nagyobbra növekvő digitális felnőttképzési szereplője ebben szeretne most segíteni, első körben kifejezetten a HR-szakembereknek. Ezért új projektbe kezdünk és hazánkban is elindítjuk a Vocabulabát. Itt az eddig megszokott élő, online kurzusos rendszerben, sok éves tapasztalattal bíró oktatókkal, ezúttal üzleti angolból kínálunk képzéseket. 

Nem célunk, hogy a nulláról megtanítsunk angolul, erre rengeteg képzés elérhető a piacon. Sokkal inkább az, hogy ha már van egy B1 vagy B2 szintű tudásod, akkor velünk:

  • elsajátítsd egy szakterület professzionális szókincsét, hogy ne kelljen gugliznod, hogy „ezt pontosan hogy is mondják”,
  • megismerd a nyelvi finomságokat, hogy árnyalataiban is pontosan fejezhesd ki magad akkor is, ha a vezérigazgatóval meetingelsz,
  • a kurzus végére a specifikusabb témákban is folyékony, magabiztos legyen az angolod olyan éles helyzetekben is, mint mikor állásinterjút tartasz.

Angolozó HR-esek, szevasztok!

Nem véletlenül emlegettünk a szöveg elején példaként juttatásokat és a fluktuációt. Első Vocabulaba képzésünkkel ugyanis a hazai HR-esek angolját szeretnénk megtámogatni egy 35 alkalmas, intenzív kurzussal. Ez 2024. februárban indul, de már most lehet rá jelentkezni egy rövid szintfelmérő kitöltése után. Ide legalább B1-es szintű angoltudással és alapvető HR-ismeretekkel rendelkező résztvevőket várunk. 

Az alkalmakat egy tapasztalt üzletiangol-tréner és két HR-szakember vezeti majd. Ők Kiss Orsolya Business English Communication Trainer, Lukács-Kárpáti Dia, több mint 15 év tapasztalattal rendelkező HR-vezető a Bortársaságnál, illetve Erb Eszter, aki Talent Acquisition Strategist és Recruitment Solution Designer a BioTechUSA-nál. 

Mindhárman több, mint másfél évtizedes szakmai tapasztalattal bírnak, amit most átadnak a jelentkezőknek is.

Orsolya Cambridge CELTA és ACTFL „Core Practices for Effective Language Learning” tanúsítványokkal rendelkező, az üzleti kommunikációra specializálódott angoltréner, aki a mindennapi angol kommunikáció és a fordítás terén dupla ennyi, több, mint harminc évnyi rutint tudhat maga mögött. Dia olyan 90–2000 fős cégeknél szerzett felsővezetői tapasztalatot, mint a Danone, a McDonald’s, a Molson Coors sörgyártó óriás és az EPAM Systems. Eszter pedig összesen 16 európai országban dolgozott már változatos kiválasztási és toborzási szerepkörökben, olyan nagyvállalatoknál, mint a Morgan Stanley, a Randstad Sourceright vagy a Michael Page. Ő építette fel és menedzselte Magyarország egyik legnagyobb toborzócsapatát is.

A kurzus végére már magabiztosan fogsz tudni angolul interjúztatni, prezentálni, tárgyalni, illetve pontosan megfogalmazni állásleírásokat és ajánlatokat. A szintfelmérőd alapján ugyanis alaposan elemezzük, hol érdemes a munkában jól hasznosítható szókincsed fejleszteni. 

Naprakész cikkekkel és videókkal gyakorolhatod a nyelvet, így a való életben, nem pedig csak a tankönyvekben előforduló szófordulatokat tanulhatod meg. Emellett legfeljebb tízfős csoportokban, az igényeid szerint fejlesztjük a nyelvtudásod, kiemelten odafigyelve a soft skillekre. Köztük értelemszerűen leginkább a kommunikációs készségre, hogy magabiztos lehess ügyfelek és üzleti partnerek előtt, kollégákkal, állásra jelentkezőkkel a valóban bonyolultabb szakmai témákban is. 

A 15 hetes program alatt valódi HR-szituációkban fogsz gyakorolni és átfogó ismeretet kapsz a szakterületről. Megtanítunk úgy kommunikálni – például levelet írni –, hogy az véletlenül se sértse meg az interkulturális kommunikáció finom szabályait, ezzel megelőzve az esetleges konfliktusokat. Ahogyan a különböző levéltípusok közt még azt is átvesszük, milyen egy udvarias visszautasító levél.

Segítünk abban is, hogy célirányos kérdéseket fogalmazz meg különböző interjúalanyoknak. Ahogyan azt is végigjárjuk, hogyan értelmezd a HR-metrikákat, trendeket, grafikonokat és riportálj egyszerűen a menedzsmentnek. Célunk, hogy a képzés végére még hatékonyabban tudj dolgozni a munkáltatói márka építésén és a kollégáid motiválásán. Hiszen ha ez utóbbi sikerül, már minden más sokkal könnyebb lesz!

Ajánlott cikk:

preview-1-6582c6e57ec40373155401.jpg

Felnőttkorban már túl késő elkezdeni? 8 mítosz az angoltanulásról

Olvass tovább

Ez még csak a kezdet

Az elmúlt három évben a Laba Magyarország 110 féle kurzust fejlesztett, köztük olyanokat is, melyek annyira népszerűek, hogy már több mint tizedik alkalommal indítjuk el őket. 2020-as indulásunk óta közel 14 ezren tanultak nálunk különböző területeken a Laba üzleti, a Skvot kreatív és a robot_dreams IT-képzésein. Mára 12 országban vagyunk jelen, nemrégiben ELVTR brand alatt az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok után Németországban is elindultak első képzéseink. 

Élő, online kurzusaink témájának mindig olyan területeket választunk, amire a munkaerőpiacon igény mutatkozik, mint a PPC, az Excel, az agilis projektvezetés, a tervezőgrafika, a művészetmenedzsment vagy éppen az adatelemzés. Oktatóknak pedig olyan szakembereket kérünk fel, akik sok éve dolgoznak a szakmájukban és komoly karrier áll már mögöttük. 

A menedzsment területeket például olyanok tanítják, akik maguk is számos céget vezettek már. Ez a részünkről nem name-dropping, ez biztosítja, hogy résztvevőink ne csak elméleti tudást kapjanak, hanem megtörtént eseteken keresztül gyakorlati tapasztalatot.

Ukrajnában, ahonnan a Laba anno 2015-ben elindult, már ötféle Vocabulaba-képzés fut, egyebek mellett pénzügyeseknek és marketingeseknek. Nem állunk meg Magyarországon sem egyetlen kurzusnál, szeretnénk az üzleti angol képzésünket más szakterületekre is kiterjeszteni. Már az első ilyen képzésünkön is látszik a Vocabulaba koncepciója, amelyet a későbbiekben is követni fogunk: 

Vagyis hogy a kurzust közösen tartja egy tapasztalt üzletiangol-tanár és egy vagy több olyan, a szakterülethez értő szakember, aki egy-egy nagy cégnél rendszeresen kommunikál a kollégáival angolul.

Ne az angolod legyen az akadály

A jövőbeli Vocabulaba-képzéseken is olyan szakembereket fogunk megcélozni, akik rendelkeznek már valamekkora rutinnal a szakmájukban, még nem tudnak magabiztosan angolul tárgyalni, de szeretnének ez utóbbin változtatni.

Ez a fajta speciális nyelvi tréning nemzetközi cégek hazai vezetőinek és wannabe vezetőinek legalább olyan hasznos lehet, mint azoknak, akik régóta szemeznek egy-egy szimpatikus álláshirdetéssel a LinkedInen, de egyelőre nem merték beadni a jelentkezésüket a nyelvi követelmények miatt. 

Ahogyan azoknak is, akik nem új állás keresése miatt, hanem a munkahelyük vagy éppen a saját vállalkozásuk nemzetközi terjeszkedése miatt erősítenék meg saját angoljukat. A meghívott neves előadók sokat tudnak segíteni azzal, hogy megosztják, ők hogyan kommunikálnak külföldi kollégáikkal vagy éppen főnökükkel, nap mint nap.

Első képzésünk több kis csoporttal indul, így a jelentkezők kiválaszthatják az időbeosztásukhoz legjobban illeszkedő órarendet. Minden foglalkozás interaktív, így a résztvevők 

  • átbeszélik az előadókkal a bemutatott prezentációkat és videókat – például az onboarding folyamatról,
  • teszteket és kvízfeladatokat oldanak meg,
  • közös gyakorlati feladatokat végeznek el – például eljátszanak egy állásinterjút,
  • megtörtént eseteket elemeznek – például hogy milyen hibákat lehet véteni egy állásinterjú során.

9 alkalommal pedig a csoportoknak közös órája is lesz az adott terület szakértőjével. A képzés elvégzése után a résztvevők oklevelet kapnak, a képzés anyagaihoz – videókhoz, prezentációkhoz, szószedetekhez, tesztekhez – pedig később is hozzáférhetnek. A megtanultakat pedig értelemszerűen azonnal be tudják építeni a munkájukba, a tananyagot ugyanis az aktuális piaci igények szerint készítjük el.

A legutóbbi népszámlálás adatai szerint minden negyedik magyar beszél – a saját bevallása alapján – angolul. Ez egy rohamosan növekvő szám, ami egy remek hír, hiszen ezzel egyre kevesebbeket tart vissza nyelvi akadály attól, hogy bekapcsolódjanak a nemzetközi gazdasági életbe. Ugyanakkor ha jó angoltanárunk is volt középiskolában és már a nyelvvizsgánk is megvan, akkor is érdemes elmélyedni a szakmai szókincsben és rutint szerezni a kritikusabb feladatokhoz, ha nem akarunk egy nemzetközi meetingen lefagyni azután, hogy would you give us your opinion on this?

Szeretne egy összefoglalót kapni a cikkekről?

Hetente egy levél a legjobb anyagokkal. Iratkozz fel, hogy ne maradj le semmiről.
Köszönjük az előfizetést!